cofnij do listy przepisów

Filety z miruny z czosnkiem, suszonymi pomidorami podawane z szynką parmeńską

Składniki:

500g filetów z miruny AMAREL, szynka, parmezan, kapary


Sposób przygotowania:

Rozmroź i umyj rybę, osusz papierowym ręcznikiem, włóż do marynaty i odstaw do lodówki na 2-4 godziny. Piecz 20 minut w temperaturze 180oC. Upieczone filety ułóż na plastrach szynki parmeńskiej, przełóż listkami rukoli skropionymi sosem winegret i udekoruj pokrojonymi suszonymi pomidorami, parmezanem i kaparami.

Marynata:

2 łyżki oliwy, 4 gałązki tymianku, 4 gałązki bazylii, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz czarny mielony, ½ cytryny, 1 pęczek sałaty / rukoli, 4 łyżki sosu winegret, 8 suszonych pomidorów, 4 duże kapary, 2 łyżki parmezanu, 1 cytryna, 1 limonka do dekoracji