cofnij do listy przepisów

Krewetki Black Tiger z masłem pietruszkowo - czosnkowym

Składniki:

- Krewetki Black Tiger 360g PESCA NORD

- 2 łyżki masła o temperaturze pokojowej

- 3-4 ząbki czosnku

- ½ pęczka pietruszki

- sól morska

- łyżka oliwy

- sok z limonki

- pomidorki koktailowe.

 

Krewetki rozmrażamy i płuczemy. Usuwamy odnóża.

Płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Masło mieszamy z posiekaną natką pietruszki, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i solą. Następnie każdą krewetkę, w miejscu rozcięcia, między pancerzem a mięsem, smarujemy obficie przygotowanym wcześniej masłem. 

Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojony w plasterki ząbek czosnku. Dodajemy krewetki i smażymy je obracając w trakcie, po ok. 3 min. z każdej ze stron. Pod koniec smażenie dodajemy kilka pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół oraz nieco soku z limonki.