Składniki:
- Krewetki Black Tiger 360g PESCA NORD
- 2 łyżki masła o temperaturze pokojowej
- 3-4 ząbki czosnku
- ½ pęczka pietruszki
- sól morska
- łyżka oliwy
- sok z limonki
- pomidorki koktailowe.
Krewetki rozmrażamy i płuczemy. Usuwamy odnóża.
Płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Masło mieszamy z posiekaną natką pietruszki, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i solą. Następnie każdą krewetkę, w miejscu rozcięcia, między pancerzem a mięsem, smarujemy obficie przygotowanym wcześniej masłem.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojony w plasterki ząbek czosnku. Dodajemy krewetki i smażymy je obracając w trakcie, po ok. 3 min. z każdej ze stron. Pod koniec smażenie dodajemy kilka pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół oraz nieco soku z limonki.