1 opakowanie Angurinas BEZGLUTENOWE z krewtkami 200 g Pescanova
1 opakowanie Paluszków surimi 250g PESCANORD
1 ostra papryczka
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 drobno pokrojone ząbki czosnku,
3 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprzu do samku.
Paluszki surimi rozmrażamy w temperaturze pokojowej, zgodnie z zaleceniem na opakowaniu, następnie rozdrabniamy nożem na niewielkie kawałki i odstawiamy. W ten sam sposób rozmrażamy Angurinas, ale ich nie rozdrabniamy.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy 3 łyżkami oliwy z oliwek, dodajemy drobno pokrojoną papryczkę i czosnek. Gdy czosnek nabierze złotawego koloru dorzucamy rozdrobnione paluszki surimi oraz Angurinas, mieszamy dokładnie razem i smażymy przez ok. 1-2 minuty, dodajemy posiekaną pietruszkę, mieszamy wszystko razem. Doadajemy sół i pieprz wedle uznania.
Podajemy na gorąco.