Składniki:
- opakowanie paluszków surimi PESCA NORD
- 2 woreczki ryżu
- opakowanie mozarelli w zalewie
- puszka kukurydzy
- średnia czerwona cebula
- ogórek szklarniowy
- jogurt naturalny
- majonez (opcjonalnie)
- pietruszka do dekoracji
Przygotowanie:
1. Ryż gotujemy do miękkości oraz studzimy. Jeśli nie jesteśmy fanami ryżu – wybieramy makaron, np. pszenny, ryżowy, z ciecierzycy lub z soczewicy.
2. Paluszki surimi PESCA NORD rozmrażamy, a następnie kroimi.
3. Do większej miski wrzucamy ryż i pokrojone paluszki surimi, następnie odsączamy kukurydzę z wody i dorzucamy ją do naczynia. Siekamy drobno czerwoną cebulę, ogórka obieramy ze skórki oraz kroimy go w kostkę. Ser mozarella odsączamy z zalewy i również kroimy w grubszą kostkę.
4. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy.
5. Na koniec solimy oraz dodajemy odpowiednią ilość pieprzu, w zależności od własnych preferencji. Jeśli wolimy sałatkę w wersji bardziej fit – wybieramy jako sos jogurt naturalny, natomiast jeśli nie musimy liczyć kalorii, to do jogurtu dodajemy dwie łyżki majonezu.
6. Dekorujemy sałatkę świeżą pietruszką.