cofnij do listy przepisów

Surimi z boczniakami i makaronem ryżowym

Składniki:

- 1 opakowanie Paluszków surimi 250g MSC PESCA NORD
- 1 por
- 20 dkg boczniaków
- sos sojowy
- makaron ryżowy
- sól, pieprz
- sok z połowy limonki

Sposób przygotowania:

Surimi rozmrażamy odpowiednio wcześniej.

Grzyby i por myjemy dokładnie i kroimy. Boczniaki w  wąskie paski, a por w talarki. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy pokrojone składniki. 

Rozmrożone surimi kroimy na centymetrowe kawałki i dorzucamy na patelnię gdy grzyby i por są miękkie i dostatecznie podsmażone (trwa to kilka minut). Dodajemy łyżkę sosu sojowego i wciskamy sok z limonki. Solimy i pieprzymy do smaku.
W międzyczasie gotujemy lekko osoloną wodę, ktorą zalewamy makaron ryżowy i odstawiamy na minutę aby zmiękł, następnie odsączamy i dorzucamy na patelnię. Mieszamy delikatnie wszystko na patelni i podajemy bezpośrednio po przygotowaniu. 

SMACZNEGO!

(przepis pochodzi z naszego bloga)