cofnij do listy przepisów

Koktajl z krewetek

Składniki:

dla dwóch osób:

- 1 op. Krewetek mrożonych got. "American tiger" 360g PESCA NORD
- 1 czerwony grejpfrut
- 1 avocado
- 1 cytryna
- rukola lub inne sałaty

Sos:
- 150ml majonezu 
- 1 łyżka keczupu
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka brandy
- kilka kropli sosu tabasco

 

Sposób przygotowania:

Zaczynamy od przygotowanie sosu; majonez łączymy z keczupem, brandy, sokiem z cytryny i Tabasco. Mieszamy energicznie, aż uzyskamy aksamitna konsystencję. Gotowy sos wstawiamy do lodówki.

Następnie, na dnie wysokiej szklanki lub innego naczynia układamy składniki w nast. kolejności: rwaną sałatę i rukolę,  grejpfrut pozbawiony białej błony i podzielony na mniejsze kawałki. Następnie pokrojone avocado skrapione wcześniej sokiem z cytryny. Na wierzch układamy kilka pokrojonych na centymetrowe kawałki krewetek (bez ogonka!), całość polewamy przygotowanym wcześniej sosem. Brzegi naczynia dekorujewmy całymi krewetkami.

SMACZNEGO!

(przepis pochodzi z naszego bloga)