Składniki:
1 lub 2 opak. - „Krewetki gotowane duże PESCANOVA 175g”, 2 dojrzałe melony, 4-6 łyżek majonezu, 3 łyżki ketchupu, 4 łyżki słodkiej śmietanki 18%, 1 łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu, 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki, sól i pieprz, kilka listków bazylii lub pietruszki
Sposób przygotowania:
Krewetki rozmrozić, opłukać pod zimną wodą, pokroić na centymetrowe kawałki, pozostawiając kilka całych do dekoracji. Melona przekroić wzdłuż na dwie połówki, usunąć komorę nasienną, pestki wyrzucić. Dojrzały, miękki miąższ melona wydrążyć po kawałku najlepiej przy pomocy specjalnej, małej ostrej łyżeczki, umieścić w miseczce a następnie wymieszać z kawałkami krewetek, katchupem oraz majonezem. Doprawić do smaku śmietanką, zielonym pieprzem, mieloną papryką oraz solą i mielonym pieprzem. Tak przygotowany koktail umieścić w połówkach melona, udekorować natką pietruszki lub bazylii.