cofnij do listy przepisów

Kanapka z kalmarami i majonezem czosnkowym

Składniki:

- 1 op. Krązki kałamarnicy a'la Romana 400g
- dojrzały czerwony pomidor
- garść rukoli
- świeżo zmielony czarny pieprz

- świeżutka bułka pszenna z sezamem
- łyżka majonezu
- ząbek czosnku

 

Sposób przygotowania:

Smażymy krążków kalmarowych zgodnie z opisem na opakowaniu. Po usmażeniu układamuy na ręczniku mapierowym, aby usunąc nadmiar tłuszczu. Czosnek wyciskamy i łączymy z łyżką majonezu. Myjemy liście rukoli i pomidora. Pomidor kroimy na plastry. 
Bułkę przekrawamy na połówki, smarujemy wewnątrz majonezem czosnkowym. Układamy warzywa i krążki kalmara. Pieprzymy. Możemy też delikatnie skropić sokiem z cytryny.

Smacznego !

(przepis pochodzi z naszego bloga)