Składniki:
- opakowanie Paluszków rybnych PESCANOVA 300g
- plasterek żółtego sera
- kawałek dobrej, naturalnej szynki
- ogórek świeży lub małosolny
- drobny szczypiorek
- jajko ugotowane na miękko
- keczup
- ewentualnie: maleńka szczypta soli morskiej
Sposób przygotowania:
Dwa paluszki rybne układamy równolegle i odkrawamy ich brzegi, tak, by tworzyły kształt kadłuba łódki (odwrócony trapez). Kroimy na plasterki jajko i ogórek. Potrzebujemy trzy plasterki ogórka na bulaje (okna) oraz jeden plasterek jajka na słońce. Z plasterka sera wycinamy duży i mały trójkąt, odpowiednie na żagielki. Źdźbło szczypioru posłuży za maszt, reszta - za promienie słońca. Z plastra szynki wycinamy chorągiewkę, która zawiśnie na szczycie masztu. Keczupem "rysujemy" fale, po których popłynie nasza żaglówka.
(przepis pochodzi z naszego bloga)