Składniki dla 2-3 osób:
- opakowanie Paluszków rybnych PESCANOVA 300g
- pół główki sałaty lodowej
- kilka ogórków kiszonych
- 3 ugotowane na twardo jajka
- pęczek szczypioru
- pęczek koperku
- mały kubeczek śmietany
- 2 łyżki majonezu
- niepełna łyżeczka musztardy francuskiej
- nieco soli
- świeżo zmielony pieprz
Paluszki rybne podsmażamy na gorącym, dość głębokim oleju. Siekamy sałatę w dowolny sposób. Gotujemy 3 jajka. Kroimy ogórki kiszone na plasterki lub półplasterki. Siekamy drobno szczypior i koperek. Sos sporządzamy w następujący sposób: śmietanę mieszamy z majonezem i musztardą. Solimy, pieprzymy. Dodajemy posiekaną zieleninę, pozostawiamy odrobinę do posypania wierzchu sałatki. Mieszamy dokładnie.
Smacznego !
(przepis pochodzi z naszego bloga)