Składniki:
- 1 opakowanie Mieszanki owoców morza 6 skł. 300g Pescanova
- 2 ząbki czosnku
- łyżka oliwy z oliwek
- szczypta soli
- 1/3 opakowania makaronu spaghetti
- garść startego Parmezanu
- dodatkowo nieco drobno siekanej papryczki chilli
Owoce morza rozmrażamy, płuczemy, odsączamy resztki wody. Makaron wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy wedle wskazań na opakowaniu (zazwyczaj 7-8 minut). Rozgrzewamy oliwę i szklimy na niej posiekany czosnek, chwilę później wrzucamy owoce morza. Mieszamy, solimy z wyczuciem. Odcedzamy makaron i wrzucamy na patelnię. Mieszamy wszystko delikatnie, a następnie podajemy na płaski talerz. Przed zjedzeniem posypujemy tartym parmezanem.
Przepis pochodzi z naszego bloga.