cofnij do listy produktów

Capensis filety ze skórą IWP, bez glazury

Morszczuk kapski - Capensis, to zdecydowanie jedna z najsmaczniejszych jego odmian. Poławiany w wodach Afryki południowej chrakteryzuje się wyjątkowo delikatnym smakiem oraz zwartą teksturą jasnego mięsa. Specjalne opakowanie (każdy filet w indywidualnej saszetce) sprawia że filety są idealnie zabezpieczone, a więc nie są narażone na wysychanie, nawet po otwarciu opakownia detalicznego.

 

Wartości odżywcze w 100 g produktu
Energia (kcal) 89
Białko (g) 17,0
Węglowodany (g) 0,0
Tłuszcze (g) 2,0

Filety ze skórą idealnie sprawdzą się jako danie główne jak i przekąska. Do przygotowania zarówno na patelni, w piekarniku czy gotowania na parze. Doskonałe do dań w galarecie, czy jako składnik „ryby po grecku”.

Opakowanie jednostkowe: 400g

Zobacz również smaczne przepisy