Morszczuk kapski - Capensis, to zdecydowanie jedna z najsmaczniejszych jego odmian. Poławiany w wodach Afryki południowej chrakteryzuje się wyjątkowo delikatnym smakiem oraz zwartą teksturą jasnego mięsa. Specjalne opakowanie (każdy filet w indywidualnej saszetce) sprawia że filety są idealnie zabezpieczone, a więc nie są narażone na wysychanie, nawet po otwarciu opakownia detalicznego.
Wartości odżywcze | w 100 g produktu |
Energia (kcal) | 89 |
Białko (g) | 17,0 |
Węglowodany (g) | 0,0 |
Tłuszcze (g) | 2,0 |
Filety ze skórą idealnie sprawdzą się jako danie główne jak i przekąska. Do przygotowania zarówno na patelni, w piekarniku czy gotowania na parze. Doskonałe do dań w galarecie, czy jako składnik „ryby po grecku”.
Opakowanie jednostkowe: 400g
Zobacz również smaczne przepisy
- Filety z Capensisa w szynce parmeńskiej z domowym pesto
- Capensis w śmietanie z rozmarynem
- Ziemniaczane fishcakes
- Capensis duszony z jabłkami, cebulą i tymiankiem
- Fish&chips z filetami Capensisa
- Capensis z duszoną brukselką
- Zupa rybna z Capensisem i łososiem
- Capensis zapieczone ze świeżym szpinakiem i jajkiem
- Capensis w sosie z grzybów leśnych
- Sposób na niejadka, cz.8
- Capensis duszony cukinią i tymiankiem
- Quiche z filetami Capensisa, szparagami i gorgonzolą
- Wiosenne danie z filetami Capensisa
- Capensis w sosie z małż
- Filety Capensisa w panierce z herbatników holenderskich i imbiru
- Capensis zapieczony z cukinią i ziołami
- Aromatyczna zupa warzywna z owocami morza
- Pasztet rybno-warzywny
- Filety z Capensisa zapiekane z krewetkami
- Capensis w kefirze z panierką z krakersów