cofnij do listy przepisów

Krewetki aglio&olio

Składniki:

dla 4 osób:

- 2 opakowania Krewetek got. dużych "American tiger" 360g PESCA NORD
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- kilka gałązek natki pietruszki
- szczypta soli

jako dodatek:
- świeża bagietka pszenna

Sposób przygotowania:

Krewetki rozmrażamy, płuczemy i osuszamy. Czosnek siekamy bardzo drobno lub wyciskamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Gdy jest odpowiednio gorąca wrzucamy czosnek i skręcamy ogień tak aby czosnek został jedynie zeszklony. Na bardzo krótką chwilę wrzucamy krewetki, tak aby jedynie zanużyć je w oliwie z czosnkiem. Delikatnie solimy. Dodajemy drobno siekaną natkę pietruszki, którą posypujemy krewetki tuż przed zdjęciem z ognia. Podajemy ze świeżym pieczywem i lampką schłodzonego białego wina.

(przepis pochodzi z naszego bloga)