Składniki:
- 1 opakowanie Gotowanych ramion ośmiornicy 200g
- 1 opakowanie Paluszków surimi 250g
- 1 opakowanie Krewetek American Tiger gotowanych dużych 360g
- 2 ząbki czosnku
- łyżka oliwy z oliwek
- szczypta soli
- 1/3 opakowania makaronu spaghetti
- garść startego Parmezanu
- dodatkowo nieco drobno siekanej papryczki chilli
Surimi, krewetki (bez ogonków!) oraz ośmiornicę rozmrażamy i kroimy na 1-2 cantymetrowe kawałki. Makaron wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy wedle wskazań na opakowaniu (zazwyczaj 7-8 minut). Rozgrzewamy oliwę i szklimy na niej posiekany czosnek, chwilę później wrzucamy kawałki krewetek, ośmiornicy oraz paluszków. Mieszamy, solimy z wyczuciem. Odcedzamy makaron i wrzucamy na patelnię. Mieszamy wszystko delikatnie, a następnie podajemy na płaski talerz. Przed zjedzeniem posypujemy tartym parmezanem.
Smacznego!
Przepis pochodzi z naszego bloga.