cofnij do listy przepisów

Pasta krewetkowa

Składniki:
- opakowanie Krewetek gotowanych dużych "American tiger" 360g PESCA NORD
- kostka twarogu półtłustego ok.15dkg
- mały kubełek kwaśnej śmietany 12%
- łyżka klarowanego masła
- pęczek szczypiorku
- zielona papryczka chili
- limonka
- ząbek czosnku
- kilka gałązek natki pietruszki
- szczypta soli


 

Rozmrożone krewetki płuczemy, osuszamy i pozbawiamy ogonków. Kroimy każdą na centymetrowe kawałki. Na patelni rozgrzewamy sklarowane masło. Podsmażamy krótko krewetki, na bardzo małym ogniu. 
W misce rozgniatamy widelcem twaróg, dodajemy śmietanę oraz siekane szczypior, natkę pietruszki, czosnek i chili. Solimy i dodajemy nieco soku z limonki. Całość łączymy z przestudzonymi krewetkami. 
Podajemy na zimno z kawałkim świeżego pieczywa.

Smacznego !

(przepis pochodzi z naszego bloga)