Składniki:
- opakowanie Krewetek gotowanych dużych "American tiger" 360g PESCA NORD
- kostka twarogu półtłustego ok.15dkg
- mały kubełek kwaśnej śmietany 12%
- łyżka klarowanego masła
- pęczek szczypiorku
- zielona papryczka chili
- limonka
- ząbek czosnku
- kilka gałązek natki pietruszki
- szczypta soli
Rozmrożone krewetki płuczemy, osuszamy i pozbawiamy ogonków. Kroimy każdą na centymetrowe kawałki. Na patelni rozgrzewamy sklarowane masło. Podsmażamy krótko krewetki, na bardzo małym ogniu.
W misce rozgniatamy widelcem twaróg, dodajemy śmietanę oraz siekane szczypior, natkę pietruszki, czosnek i chili. Solimy i dodajemy nieco soku z limonki. Całość łączymy z przestudzonymi krewetkami.
Podajemy na zimno z kawałkim świeżego pieczywa.
Smacznego !
(przepis pochodzi z naszego bloga)