cofnij do listy przepisów

Czerwone krewetki argentyńskie z patelni

Składniki:
  • Krewetki czerwone argentyńskie 500g
  • 4-5 ząbki czosnku, drobno posiekane
  • 50 ml białego wina
  • 3 łyżki oliwy extra vergine
  • łyżeczka masła
  • sól morska do smaku
  • listki z 2 gałązek natki pietruszki
  • odrobina płatków chilli
  • so0k z cytryny

Krewetki rozmrażamy i płuczemy.

Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy posiekany czosnek. Następnie wrzucamy krewetki i smażymy z obu stron. Po 1 minucie z każdej strony. Następnie wlewamy wino i odparowujemy. Pod koniec dodajemy odrobinę suszonych płatków chilli, posiekaną pietruszkę, sól i masło. Chwile pozostawiamy na patelni.

Podajemy skropione sokiem z cytryny.

Smacznego!