- opakowanie paluszków surimi PESCA NORD
- opakowanie krewetek dużych gotowanych American tiger 360g
- 4 jajka
- dwa pęczki koperku
- 1 duża cebula
- puszka groszku konserwowego
- jogurt naturalny
- majonez
- natka pietruszki do dekoracji
- cytryna
Przygotowanie:
1. Paluszki surimi rozmrażamy, a następnie kroim na centymetrowe kawałki.
2. Krewetki rozmrażamy, delikatnie płuczemy pod zimną wodą, usuwamy chitynowe ogonki i kroimy na centymetrowe kawałki.
1. Jajka gotujemy na twardo i czekamy aż ostygną, następnie kroimy w drobną kostkę.
4. Cebuję kroimy w drobną kostkę, szklimy na maśle, oleju lub oliwie i studzimy.
5. Koperek płuczemy pod zimną wodą, osuszamy i kroimy drobno usuwając twardsze łodygi.
6. Do większej miski wrzucamy wszystkie składniki, groszek konserwowy uprzdnio odsączamy, sok z połówki cytryny, wszystko delikatnie mieszamy doprawiając do smaku solą i pieprzem. Dodajemy 2-3 łyżki majonezu oraz ok. 50ml naturalnego jogurtu (ilość ma odpowiadać naszym upodobaniom), jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok. pół godziny.
7. Sałatkę możemy udekorować świeżą natką pietruszki.
SMACZNEGO!