cofnij do listy przepisów

Sałatka z paluszków krabowych oraz krewetek gotowanych

Składniki:

Przygotowanie:

1. Paluszki surimi rozmrażamy, a następnie kroim na centymetrowe kawałki.

2. Krewetki rozmrażamy, delikatnie płuczemy pod zimną wodą, usuwamy chitynowe ogonki i kroimy na centymetrowe kawałki.

1. Jajka gotujemy na twardo i czekamy aż ostygną, następnie kroimy w drobną kostkę.

4. Cebuję kroimy w drobną kostkę, szklimy na maśle, oleju lub oliwie i studzimy.

5. Koperek płuczemy pod zimną wodą, osuszamy i kroimy drobno usuwając twardsze łodygi.

6. Do większej miski wrzucamy wszystkie składniki, groszek konserwowy uprzdnio odsączamy, sok z połówki cytryny, wszystko delikatnie mieszamy doprawiając do smaku solą i pieprzem. Dodajemy 2-3 łyżki majonezu oraz ok. 50ml naturalnego jogurtu (ilość ma odpowiadać naszym upodobaniom), jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok. pół godziny.

7. Sałatkę możemy udekorować świeżą natką pietruszki.

SMACZNEGO!