cofnij do listy przepisów

Paluszki rybne z sosem tatarskim

Składniki:

1 opakowanie Paluszków rybnych Omega-3 PESCANOVA
2 jajka ugotowane na twardo
2 surowe żółtka
60 ml oleju (trochę mniej niż pół szklanki)
1 łyżka posiekanego szczypiorku lub tartego chrzanu
4 dkg pieczarek z octu
4 dkg korniszonów
2-3 dkg musztardy (użyłam 2 spore łyżki)
60 ml śmietany (prawie pół szklanki)
do smaku: cytryna lub ocet 3%, sól, cukier
 

Sposób przygotowania:

Paluszki usmażyć lub upiec wg opisu na opakowaniu.

Przygotowanie sosu:

Jajka należy obrać, żółtka oddzielić od białek, włożyć do miski i rozetrzeć z musztardą oraz surowymi żółtkami na gładką masę. Dolewać stopniowo olej i ubijać całość trzepaczką, mieszając w jedną stronę. Gdy konsystencja będzie jednolita, dodać drobno posiekane grzybki, korniszony i szczypiorek oraz pokrojone w kosteczkę ugotowane białka. Wymieszać ze śmietaną, przyprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.

(przepis pochodzi z naszego bloga)