cofnij do listy przepisów

Paluszki rybne inaczej

Składniki:

- opakowanie Paluszków rybnych PESCANOVA 300g

- 100 g makaronu typu rurki

- puszka pomidorów (bez skórki)

- 1 żółta papryka

- mała kostka sera żółtego

- sól, pieprz czosnkowy do smaku

Sposób przygotowania:

Paluszki rybne wrzucamy na gorący olej i smażymy do uzyskania złocistego koloru. Pomidory gotujemy w rondelku z dodatkiem soli i pieprzu. Jeżeli toleruje ostrzejsze smaki, można dodać kilka kropli sosu Tabasco. Makaron gotujemy al dente, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ugotowany makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego, na wierzch układamy paluszki rybne i pokrojoną w paski paprykę. Całość zalewamy sosem pomidorowym i posypujemy startym serem.

Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i pieczemy przez 10 minut. Palce, a raczej paluszki lizać!

(przepis pochodzi z naszego bloga)