Składniki:
- opakowanie Paluszków rybnych PESCANOVA 300g
- 100 g makaronu typu rurki
- puszka pomidorów (bez skórki)
- 1 żółta papryka
- mała kostka sera żółtego
- sól, pieprz czosnkowy do smaku
Sposób przygotowania:
Paluszki rybne wrzucamy na gorący olej i smażymy do uzyskania złocistego koloru. Pomidory gotujemy w rondelku z dodatkiem soli i pieprzu. Jeżeli toleruje ostrzejsze smaki, można dodać kilka kropli sosu Tabasco. Makaron gotujemy al dente, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ugotowany makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego, na wierzch układamy paluszki rybne i pokrojoną w paski paprykę. Całość zalewamy sosem pomidorowym i posypujemy startym serem.
Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i pieczemy przez 10 minut. Palce, a raczej paluszki lizać!
(przepis pochodzi z naszego bloga)