cofnij do listy przepisów

Sałatka z surimi, rodzynkami i żurawiną

Składniki:
Paluszki krabowe - surimi 250g PESCA NORD
- słoik selera konserwowego
- ćwiartkę kapusty pekińskiej
- garść rodzynek
- garść suszonej żurawiny

- sól i pieprz do smaku
- 100 ml śmietany 18%
- 2-3 łyżki majonezu
 
 

Drobno pokrojoną kapustę pekińską łączymy z odcedzonym selerem. Dodajemy 6 paluszków krabowych pokrojonych w plasterki, a do tego suszoną żurawinę i rodzynki. Te ostatnie należy wcześniej sparzyć wrzątkiem (5 minut) i odcedzić. Majonez łączymy ze śmietaną, solą i pieprzem, po czym przygotowany sos mieszamy ze składnikami sałatki. Warto odłożyć kilka rodzynek i owoców żurawiny, żeby dodatkowo posypać nimi sałatkę przed podaniem.

Smacznego!

(przepis pochodzi z naszego bloga !)