Składniki:
1 opak. - Filety z Capensisa 400g,
1 opak. - Krewetki gotowane duże 360g,
2-3 ząbki czosnku,
dwie średniej wielkości marchewki,
50 ml białego, wytrawnego wina,
sok z jednej cytryny,
ok. 125 ml śmietanki 30%,
ok. 100g masła,
ok. 100g tartego żółtego sera,
natka pietruszki,
sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Krewetki rozmrozić, opłukać pod zimną wodą. Filety rozmrozić, pokroić na mniejsze kawałki i umieścić w osolonej marynacie zrobionej z wina, soku z cytryny oraz rozdrobnionego czosnku na ok. 45 minut. Następnie przełożyć do dobrze natłuszczonego masłem naczynia żaroodpornego, popieprzyć i ułożyć po jednej krewetce na każdy kawałek fileta. Całość posypać tartym serem a następnie polać śmietanką.
Zapiekać przez ok. 15-20 min. w piekarniku nagrzanym do temp. 200o C.
Podawać z gotowanymi warzywami.
Smacznego!